Hjem Om oss Vår historie

Vår historie

Det er flere mytologiske og historiske fortellinger om når og hvordan termalvannet vårt ble brukt. De første fortellingene går helt tilbake til år 1200 f.kr. Under hele den 10 år lange Troja-krigen, sendte kommandant Agamemnon de skadde soldatene til våre kilder for helbredelse, hvile og restitusjon. Soldatene ble raskt friske, og kom raskt tilbake, klare til kamp. Agamemnon forsto raskt at vannet hadde helbredende effekt. Agamemnon hadde en datter som hadde en alvorlig hudsykdom. Han sendte henne til våre kilder, og hun ble frisk etter å ha badet i kildevannet. Kilden ble hetende Agamemnons kilde. Historien er beskrevet i flere kjente bokverk fra den tiden, blant andre i verker angivelig skrevet av Homer. 

Kildene var viden kjent og ble benyttet av flere prominente personer i det Østromerske riket. Etter hvert forfalt kildeanlegget. Kroppslig renhet ble ikke prioritert, da det var sjelens renhet som var viktig. Oppbyggingen og oppblomstringen startet igjen da Ottomanerne i 1415 okkuperte Izmir. Anlegget ble da reparert og renovert og ble igjen det helsebringende sentrum det tidligere hadde vært. 

I den senere tid har Izmirs myndigheter videreutviklet Balcova Hotel og Behandlingssenter. Denne oppgraderingen og bevisste satsingen har ført til et godt samarbeid mellom offentlige og private helseinstitusjoner i spesielt Skandinavia. Hvert år behandles over 1000 norske reumatiske pasienter ved vårt behandlingssenter.
Copyright © 2019 | Balçova Thermal Hotell | Web design Deltawebsistem
Lukk
Romtype
Rom
Voksen
Barn
Ankomstdato
Avreisedato
Fornavn Etternavn
E-mail:
Telefon :